BEGRAVNING - text

Jag steg upp klockan prick 8 på morgonen i lördags. Vi kom fram till kyrkan inne i stan först av aett lla. 20 över 9 var klockan då. Efter ett litet tag kom mammas kusiner också. Vi följdes åt tillsammans in i kyrkan. Träffade mina släktingar och en liten tremänning på snart 12 år som inte ville kallas för p-12a, det var gulligt tyckte jag. Allt var så fint och vackert inne i kyrkan, blommar vid kistan var perfekt lagda. När vi satte oss ner och hörde kyrk klockorna tänkte jag att detta känns ju bra, det kommer gå hur bra som helst. Prästen började att presentera sig och säga lite saker, berättade om vad han hört att vi sagt om min morfar. Psalmer lästes och psalmer sjöngs. Jag, min mamma, min mormor och min morbror gick upp först till kistan för ett sista farväl. Jag sa ingenting, visste inte vad jag skulle säga. Men jag gav mina tankar till hans sinne. Min mormor sa: Tack för alla år Bengt... Samtidigt såg det ut som att hon skulle falla ihop, hon gjorde inte det som tur var. Men jag däremot kände mig så svag just då. Jag grät ännu mer när jag hörde min mormor säga då. Efter vi lämnat rosorna och klappat försiktigt på kistan gick vi tillbaka och satte oss. Folk kom fram och sa hejdå, en man sjöng en visa och en kvinna berättade ett minne.
Fina minnen hade vi alla med min morfar.

Efter kyrkans sista klockor rang kom solen genom fönstrena, jag gav en till tanke till min morfar då. Jag kände han. Jag rös i kroppen och tänkte att han är på ett bättre ställe nu.
Nästan hela släkten följde med och åt på stadshotellet. Det var god mat och kändes mycket bättre än vad de gjorde i kyrkan + att man fick lite mat i sig. Vi åt buffé och efterrätt. Vi åkte sedan hem till min mormor och fikade ännu mer där, inte bara jag och mamma utan några fler till. Visste knappt hälften vilka det var.

Bengt Valentin Brynolfsson, du kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan. Du var en underbar morfar för mig.

Vila i frid. ♥
Hittills till BEGRAVNING - text

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: