Q/A

Men hur har du råd att resa så mycket, är du värsta superkungen på att spara eller är du bara extremt bortskämd? 
Svar: Nu ska ni få sanningen bakom allt... Nej, jag skoja! Kan berätta lite om mina senaste resor som jag gjort inom två år kanske du förstår. Jag är bra på att spara när det gäller till resor, att ha det som ett mål. Men är grymt bra på att slösa när jag vet att jag har pengar på typ små saker som smycken, fika på stan (som egentligen är otroligt dyrt, går minst på 60-100kr?!) osv.

Tycker själv inte att jag är bortskämd. Tycker det är sjuuukt hur en del föräldrar verkligen kan bjuda sitt barn på allt, man måste faktiskt lära sig att spara ibland också. Även om man har pengar som man kan använda kan det ju alltid komma en kris, right?


Frankrike maj 2012.

Åkte till Frankrike i tio dagar med Kyrkans ungdomar från Örnäset (Luleå). De ungdomar som var mer aktiva hade samlat ihop ca 2-3000kr själva som jag förstått men sedan var det en person som inte kunde följa med och då skrev sem på deras Facebook-sida om någon var intresserad att följa så jag tackade ja för 800kr inkl. resa, mat och boende. Som ett stort plus så lärde jag känna underbara människor.
Fick resan av mamma eftersom jag frågade henne på tisdagen om jag fick åka till Frankrike på lördagen.


Göteborg juli-augusti 2012.

Tågade ner med Eva-Linn till vår saknade Linnea. Stannade där i en hel vecka, hennes familj bjöd på mat men betalade resan och allt annat själv. Gick på ca 1-2000kr för resan och minns ej hur mycket fickpengar jag hade med mig.


Stockholm mars 2013.

Inte så dyrt att flyga ner till Stockholm ca 8-900kr som jag betalade själv och stannade mer än 10 dagar hos min syster. Stod för fickpengar själv och fick mat + boende hos henne. Blev lite bortskämd där också, hehe.


Bråvalla juni 2013.

Betalade allt från transport, mat, boende + biljett själv. Kanske gick på 5000kr allt ihop. (Nej, jag stod inte på en soptipp. Var sista dagen i "paradiset"!)


Lettland juli 2013.

Bilade ner till Stockholm med mamma och bästa Nickie för att åka på kryssning ner till Riga. Vi bokade en "sista-minuten" lyx hytt för 480kr som antingen jag eller mamma stod för. Köpte drinkar, shoppade i staden och hade så himla roligt. Stod för alla fickpengar själv.

Fjällen september 2013.

Åkte till fjällen för att fjällvandra med turismklassen där skolan stod för resor, boende + mat. Var där i tre dagar, utan att kunna gå två eller en av dem eftersom jag fick en riktig rejäl stukning. De trodde foten var bruten så fick åka ambulans 15 mil till Jokkmokk. Tror inte jag hade med mig nå pengar alls här ens? Min fina lärare Anna bjöd mig på pizza efter att ha kört till sjukhuset för att hämta mig med kryckorna.


Jönköping oktober 2013.

Blev sponsrad av Bilda Nord till att flyga ner till Stockholm, ta bussen till Jönköping tur och reur samt bo på Ericsson family city hotell mitt i stan med alla måltider inkl. Fick gå på Beat meet för att få inspiration och leta artister för Festival X. Shoppade en del och alla fickpengar stod jag för själv men hade dock lite när jag var i Prag så snålade rejält med maten tex för att kunna shopp! Inte bra!


Tjeckien oktober 2013.

Studieresa, bjuden av skolan med resa, hotell och vissa måltider. Var pinsamt nog tvungen att låna lite pengar av mina kompisar för att jag blev så "kär" i ett par skor och "kär" i en väska. Tack för att jag fick det för jag total älskar mina inköp! U are the best.


Malmö oktober 2013.

Fick resa, boende + mat (såklart!) av min padre. Hade en grym vecka i Skåne med pappa och fick äntligen känna mig trygg i hans familj också. Fick pengar av pappa för att shoppa och några luncher på stan plus att låna busskort för att åka vart jag ville annars hade jag fickpengar för mig själv.

Spanien december 2013.

Fick ej några små julklappar av min mor utan fick halva reasn till Spanien, betalade halva själv. Fick även bilen och några tankar. Ca 4000kr för resan (för mig själv) sedan hade jag fick pengar på inte så mycket, kanske 4-5000kr. Skulle betala det jag köpt på Taxfree själv vilket var alkohol och sminkgrejer men fick det också. Gick på kanske 500kr så då var jag glad!
Hittills till Q/A


Anonym

|Tycker själv inte att jag är bortskämd. Tycker det är |sjuuukt hur en del föräldrar verkligen kan bjuda sitt |barn på allt, man måste faktiskt lära sig att spara |ibland också.

Jo juste ja

Ida Nilsson

Jag har aldrig bett mina föräldrar om pengar, i alla fall inte vad jag kommer ihåg. Jag och mamma pratade om det häromdagen och hon kom inte heller ihåg någon gång. Man lär sig mycket på att sköta sin egen ekonomi och klara sig själv :)


URL: http://idacnilssons.blogg.se/
Nora - skönhet, foto, vardag

Vilket trevligt år :)


URL: http://noralofveen.blogg.se
jennie pluggar i los angeles

Känner igen det där med sparande:)! För precis så ligger det till för mig med, SPARA SPARA pengar för då kan man göra mycket:D


URL: http://jsjolin.blogg.se
Mohammedi's | Art, model & designer

nice


URL: http://mohammedis.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: